Individuele therapie seksverslaving mannen

Seksverslaafden schamen zich, waardoor het probleem geheim blijft. Veel mannen die verslaafd zijn aan seks noemen dat ze een dubbelleven lijden. En dat is geen spelfout: het leven in een continu spanningsveld zorgt ervoor dat je je opsluit in een cocon. Je wilt weer voelen dat je leeft! Het hervinden van jouw veerkracht en onafhankelijkheid is het grootste doel bij de therapie voor seksverslaving. Als je die sleutel weer ontdekt kan het leven weer gaan stromen. Lees over deze vorm van praktische kortdurende hulpverlening.


Verloop van de therapie seksverslaving


Het eerste gesprek gebruiken we om kennis te maken en de problemen in kaart te brengen. We bekijken hoe jouw leven er op dit moment uitziet en wat nu precies de reden is dat je wilt stoppen met de seksverslaving. Een interne motivatie is belangrijk voor het slagen van de hulpverlening. In het tweede of derde gesprek spreken we af hoe we het traject zullen voortzetten en welke doelen we willen bereiken.


Individuele therapie seksverslaving kan aangevuld worden met online hulpverlening of met groepstherapie. Soms is het fijn om te merken dat je niet de enige bent met het probleem. Gesprekken in de spreekkamer kunnen afgewisseld worden met gesprekken via de telefoon of Skype. En soms is het belangrijk dat we ook een gesprek voeren met jouw eventuele partner erbij. Zo gaan we op weg naar een seksualiteitsbeleving die voor jou passend en gezond is. Dan kan je weer op eigen kracht en in het volle vertrouwen leven zonder seksverslaving.


Methodiek tijdens gesprekken


REBIND gebruikt verschillende methodieken voor psychologische gespreksvoering en hulpverlening. De nadruk bij deze hulp ligt op cognitieve gedragstherapie, omdat die het meest past bij ingesleten gedragspatronen. Maar met onze kennis van de contextuele therapie zullen we ook oog hebben voor het begrip loyaliteit binnen jouw systeem. We zijn vanuit ‘focusing’ alert op lichamelijke uitingen van psychische problemen en blokkades. Het lichaam vertelt soms meer dan wat we zelf met woorden kunnen uitleggen. En het helpt om verbinding te maken met innerlijk – naar je hart te luisteren – en met je vermogens. De therapie voor seksverslaving bij REBIND is praktische en kortdurende hulpverlening gericht op de toekomst.


Opbrengst van de individuele therapie


Het leren kennen van de kenmerken van een verslaving en het herkennen van de signalen in jouw leven is een belangrijke hulp bij genezing. Daarom geven we tijdens onze therapie voor seksverslaving ook psycho-educatie. Zodat jij ze kunt herkennen en er constructief mee kan leren omgaan.


Het idee van praktische en kortdurende hulpverlening is dat jij de tools ontdekt waarmee je de toekomst in kan. Je leert omgaan met negatieve emoties en je zult er steeds beter in worden om deze om te zetten in positieve daden. Met andere woorden: we zijn niet alleen klachtgericht, maar ook krachtgericht. Doordat we tijdens de gesprekken de verslaving normaliseren leer je dat je niet de enige bent met deze verslaving, maar ook dat je niet ziek bent, of een slachtoffer van omstandigheden. Je doorbreekt de schaamte, de angst en het isolement en groeit weer naar moed, compassie en verbinding.


Van schaamte naar veerkracht.


Gelukkig zijn betekent niet dat alles perfect is. Het betekent dat je besloten hebt verder te kijken dan de imperfecties – Nietsche


Heb lef!


Het stoppen met een seksverslaving vergt moed. Je neemt afscheid van een ‘vriend’ om vervolgens de confrontatie aan te gaan met leegte, moeite en pijn. Tijdens de therapie voor seksverslaving besteden we veel aandacht aan je persoonlijke motivatie om te stoppen. Maar ook gaan we op zoek naar het inzicht in de ontstaansmechanismen en naar de elementen die je probleem in stand houden. Jezelf leren kennen en je eigen levensgeschiedenis begrijpen en interpreteren is daarbij een belangrijke hulp.


Stuur een e-mail om je aan te melden voor de gesprekken over je seksverslaving. Heb je hulp voor seksverslaving nodig, maar blijf je liever nog even anoniem? Kijk dan of online coaching of een 10-minutengesprek iets voor je is. Of doe eerst de basistest.

Ben ik seksverslaafd?

Hulp ook anoniem en online


Rebind heeft ervaring op gebied van seksverslaving bij mannen en vrouwen

Test jezelf, anoniem

dmv meerkeuzevragen ontdek je of je verslaafd bent aan seks

Contact

T 06-53659071

E info@re-bind.nl

Berklaan 38

8262 BK Kampen

Overige contactgegevens


Re-bind staat ook op www.ikzoekchristelijkehulp.nl

Direct naar

Floating Contact Knop
WhatsApp Chat

Robert Beek - Re-Bind

Bel Nu
Mocht je vragen hebben, weet dat ik beschikbaar ben!