Individuele therapie seksverslaving vrouwen

REBIND biedt christelijke hulpverlening bij seksverslaving. We vinden het belangrijk dat vrouwen terecht kunnen bij een andere vrouw om over haar problemen te praten. De nadruk ligt op het beter leren kennen van jezelf en vergroten van je (zelf)vertrouwen. In onze praktische en kortdurende hulpverlening richten we ons op een toekomst waarin je gezondere keuzes leert maken. Je leert op nieuwe manieren aandacht te geven aan je behoeften en verlangens.


Verloop van de hulpverlening seksverslaving


Het eerste gesprek gebruiken we om kennis te maken en de problemen in kaart te brengen. We bekijken hoe jouw leven er op dit moment uitziet en wat nu precies de reden is dat je wilt stoppen met de seksverslaving. Een interne motivatie is belangrijk voor het slagen van de hulpverlening. In het tweede of derde gesprek spreken we af hoe we het traject zullen voortzetten en welke doelen we willen bereiken.


Tijdens de gesprekken hebben we het over thema’s als schaamte, schuld en geheimen. Maar ook over jouw wensen en verlangens. Mijn doel is dat je gaat begrijpen wat jouw beleving, verlangens en moeiten zijn in jouw seksualiteit en relaties. Daarna ontstaat er ruimte om te leren bewuste en gezonde keuzes te maken waar je ook naar kunt handelen. Je zal nieuwe manieren vinden om met jouw behoefte aan (lichamelijke) intimiteit om te gaan. Dit zal ook effect hebben op andere gebieden in je leven. Onze gesprekken gaan hand in hand met opdrachten waarin je oefent met nieuw gedrag in jouw dagelijks leven.


Heb je een partner, dan is het soms belangrijk dat we ook een gesprek voeren met de partner samen. Jullie geven samen vorm aan jullie leven en seksualiteit. Het is des te belangrijker dat jij en je partner elkaar (leren) begrijpen en uiteindelijk op eigen kracht en in vol vertrouwen jullie leven oppakken zonder seksverslaving.


Methodiek tijdens gesprekken


REBIND werkt toe naar verandering van gedragspatronen. Dit doen we vanuit het oogpunt van relaties. In de gesprekken gaan we op zoek naar de betekenis van je gedrag. Wat ‘beoog’ je te bereiken? De motivatie van gedrag heeft veelal te maken met hoe verbonden we ons voelen met onszelf en anderen die dichtbij ons staan. Met behulp van verschillende psychologische en systemische methodieken ga je aan de slag.


Seksualiteit gaat helemaal over het verbinden met jezelf en met de ander. In de hulpverlening is er aandacht voor hoe jij relaties vormgeeft en wat helpend is voor jou en wat niet. We werken dit uit vanuit het gedachtegoed van de contextuele therapie. We hebben oog voor het begrip loyaliteit binnen jouw systeem (familie en anderen die belangrijk voor je zijn).


We zijn alert op lichamelijke uitingen van psychische problemen en blokkades. Het lichaam vertelt soms meer dan wat we zelf met woorden kunnen uitleggen. En het helpt om verbinding te maken met innerlijk – naar je hart te luisteren. De hulpverlening voor seksverslaving bij Rebind is gericht op de toekomst.


Opbrengst van de individuele therapie


Het leren kennen van de kenmerken van een verslaving en het herkennen van de signalen in jouw leven is een belangrijke hulp bij genezing. Daarom geven we tijdens onze therapie voor seksverslaving ook psycho-educatie. Zodat jij ze kunt herkennen en er constructief mee kan leren omgaan.


Het idee is dat jij de tools ontdekt waarmee je de toekomst in kan. Je leert omgaan met negatieve emoties en je zult er steeds beter in worden om deze om te zetten in positieve daden. Met andere woorden: we zijn niet alleen klachtgericht, maar ook krachtgericht. Je leert dat je niet de enige bent met deze verslaving, maar ook dat je niet ziek bent, of een slachtoffer van omstandigheden. Je doorbreekt de schaamte, de angst en het isolement en groeit weer naar moed, compassie en verbinding.


Wie ben ik


Ik ben Caroline van der Wiel. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Zwolle. In het dagelijks leven ben ik contextueel hulpverlener en theoloog. Via mijn (online) praktijk bied ik hulp aan vrouwen die stappen willen zetten naar meer vrijheid in seksualiteit, in verbinding met hun christelijke overtuigingen. Sinds 2013 is mijn werk verbonden met het thema seksualiteit. Ik heb mogen werken met vrouwen in de prostitutie en christelijke vrouwen met vragen over en worstelingen met seksualiteit en relaties. Ook heb ik gewerkt met volwassenen met lichtverstandelijke beperking en psychiatrische problematiek in hun woon -en leefsituatie en economisch daklozen.


Heb lef!


Het stoppen met een seksverslaving vergt moed. Je neemt afscheid van een ‘vriend’ om vervolgens de confrontatie aan te gaan met leegte, moeite en pijn. Tijdens de therapie voor seksverslaving besteden we veel aandacht aan je persoonlijke motivatie om te stoppen. Maar ook gaan we op zoek naar het inzicht in de ontstaansmechanismen en naar de elementen die je probleem in stand houden. Jezelf leren kennen en je eigen levensgeschiedenis begrijpen en interpreteren is daarbij een belangrijke hulp.


Hulp aan vrouwen

Worstel je zelf met seks en denk jij dat je hulp nodig hebt? Rebind wil je helpen om te werken naar een gezond seksueel verlangen, waarin jij jezelf met jouw wensen en verlangens kent. Niet iedereen die worstelt met seks is seksverslaafd. Wil je weten welke invloed seks op jou heeft, doe dan onze basistest. Ben je hierdoor geraakt dan willen wij je verder helpen bij het doorgronden van je gedrag, je triggers en hoe je er een stokje voor kunt steken. Je kunt hier contact met ons opnemen.


Heb jij een partner met seksverslaving en wil je daarover doorpraten? Dit kan samen met je partner of alleen.

Praktisch

De hulpverlening voor vrouwen vindt plaats in Zwolle.

Woon je in Zwolle? In principe voeren we het eerste gesprek bij jou thuis. De vervolggesprekken kunnen op een andere locatie plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur hierin.

Ook de gesprekslocatie op Urk hoort tot de mogelijkheden.


Informeer naar de mogelijkheden en geef je voorkeur aan

Neem contact op met Caroline

Ben ik seksverslaafd?

Hulp ook anoniem en online


Rebind heeft ervaring op gebied van seksverslaving bij mannen en vrouwen

Test jezelf, anoniem

dmv meerkeuzevragen ontdek je of je verslaafd bent aan seks

Contact

T 06-53659071

E info@re-bind.nl

Berklaan 38

8262 BK Kampen

Overige contactgegevens


Re-bind staat ook op www.ikzoekchristelijkehulp.nl

Direct naar

Floating Contact Knop
WhatsApp Chat

Robert Beek - Re-Bind

Bel Nu
Mocht je vragen hebben, weet dat ik beschikbaar ben!