Online hulpverlening

REBIND biedt online hulpverlening voor seksverslaving. Via e-health kan je op iedere plek die jij wenst werken aan je seksverslaving en niemand hoeft daar verder iets van te merken. Want veel mannen vinden het fijn om anoniem hun verhaal te doen.

Chatten

Chatten kan een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld als je seksuele verlangens onbeheersbaar zijn en je (per direct) hulp nodig hebt in het omgaan met je seksuele problemen. Via deze vorm van online hulpverlening voor seksverslaving kun je (als je dat wilt) volledig anoniem je verhaal doen. Je kan rustig nadenken over de woorden die je wilt schrijven. En door de snelheid van de chat lukt het ook om dezelfde snelle interactie te hebben als tijdens een gewoon gesprek. Chatten met een hulpverlener kan als jij daar aan toe bent, al zal de hulpverlener niet dag en nacht beschikbaar zijn. Zodra je de website opent zie je in de rechteronderhoek het chatvenster verschijnen. Daarin zie je of ik beschikbaar ben.

Voor wie:

  • Alle jongens en mannen die hulp willen krijgen voor hun verslaving.
  • Jongens en mannen die zonder aanmelding willen weten of ze hulp moeten zoeken.
  • Cliënten van REBIND  die in een hulpverlengstraject zitten en ineens een ‘breekpunt’ tegenkomen.
  • Vriendinnen en vrouwen van mannen die seksverslaafd zijn, voor een advies.

E-book Van inzicht tot verandering

In ons gratis e-book lees je over wat een verslaving aan seks nu eigenlijk is en hoe het komt dat het zo lastig is om er vanaf te komen. Je krijgt ook wat tips en aanwijzingen die jou kunnen helpen in het omgaan met de seksverslaving. Download het e-book hier.

Online Cursus

REBIND heeft een online cursus ontworpen. Deze cursus is evidence-based. Dit betekent dat de gebruikte methoden en psychologische stappen effectief zijn gebleken in het overwinnen van een verslaving. Doordat de cursus praktisch is gehouden, ben je alleen bezig met onderwerpen en situaties die je in je eigen leven zult herkennen. Als je tijdens het volgen van deze online cursus de behoefte hebt om van gedachten te wisselen met Robert Beek, dan kan dat. Want deze manier van online hulpverlening voor seksverslaving is inclusief online contactmomenten met REBIND. Hiervan hoef je geen gebruik te maken, maar ze zitten standaard in het pakket.

Voor wie:

  • Alle jongens en mannen bij wie de seksualiteit een worsteling is.
  • Jongens en mannen die af willen van de negatieve gevolgen van de verslaving.
  • Zelflerende jongens en mannen, die inschatten dat ze met de hulp van de cursus zelf patronen kunnen leren doorbreken.
  • Voor jongens en mannen die liever geen gesprekken voeren met een therapeut.

De gratis online cursus is op dit moment niet beschikbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden, dan kan je ons een e-mail sturen.

Alle mannen moeten over hun schaamte heen stappen als ze hulp zoeken voor een seksverslaving. Online hulpverlening maakt die stap iets kleiner. Voor sommigen zal dit goed werken. Is de drempel (of de afstand) naar een gespreksruimte voor jou echt te groot maar denk je dat online hulpverlening niet geschikt voor jou is? Dan is online consulting een mooie tussenvorm.

Ben ik seksverslaafd? Doe de test Hulp ook anoniem en online Rebind heeft ervaring op gebied van seksverslaving bij mannen en vrouwen