Individuele therapie seksverslaving vrouwen

REBIND biedt christelijke hulpverlening bij seksverslaving. Vrouwen vinden het vaak fijner om met een andere vrouw over hun problemen te praten. Daarom geef ik binnen REBIND hulp aan vrouwen met seksverslaving.

Ik geloof

Ik geloof dat ieder mens anderen nodig heeft om zichzelf beter te leren kennen en het vertrouwen te (her)vinden. Ik wil tijdelijk die ander voor je zijn en je een omgeving bieden waar je eerlijk leert kijken naar je eigen behoeften en verlangens. Na onze gesprekken kan jij met vallen en opstaan gezonde keuzes maken.

Wat ik vind

Relaties en seksualiteit kunnen gepaard gaan met geheimen, schaamte en schuld. Ook ik vond het moeilijk om open te praten over seksualiteit. Toen ik het bespreekbaar maakte, met hulp van anderen, ontdekte ik hoe erg ik mezelf veroordeelde. Ik leerde begrijpen welke behoeften ik had en waarom ik schadelijke relaties aanging. Met de tijd vielen schaamte en schuld weg, waardoor er ruimte ontstond voor het leren van nieuwe manieren van omgaan met mijn behoeften.
Ik heb ervaren hoe waardevol het was om (h)erkenning en hulp te vinden bij andere vrouwen. Ik wil je uitnodigen om ook het gesprek op te zoeken.

Wat ik doe

Ik wil jou de ruimte bieden om in vrijheid te spreken over jouw worstelingen met relaties en seksualiteit. Tijdens de gesprekken hebben we het over thema’s als schaamte, schuld en geheimen, maar ook over jouw wensen en verlangens. Mijn doel is dat je gaat begrijpen wat jouw beleving, verlangens en moeiten zijn in jouw seksualiteit en relaties. Daarna ontstaat er ruimte om te leren bewuste en gezonde keuzes te maken waar je ook naar kunt handelen. Je zal nieuwe manieren vinden om met jouw behoefte aan (lichamelijke) intimiteit om te gaan. Dit zal, naast je seksuele gedrag, ook effect hebben op andere gebieden in je leven. Onze gesprekken gaan hand in hand met opdrachten waarin je oefent et nieuw gedrag in jouw dagelijks leven.

Wie ben ik

Ik ben Caroline Mateboer. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Zwolle. In het dagelijks leven ben ik contextueel hulpverlener en theoloog. Via mijn (online) praktijk bied ik hulp aan vrouwen die stappen willen zetten naar meer vrijheid in seksualiteit, in verbinding met hun christelijke overtuigingen. Sinds 2013 is mijn werk verbonden met het thema seksualiteit. Ik heb mogen werken met vrouwen in de prostitutie en christelijke vrouwen met vragen over en worstelingen met seksualiteit en relaties. Ook heb ik gewerkt met volwassenen met lichtverstandelijke beperking en psychiatrische problematiek in hun woon -en leefsituatie.

Hulp aan vrouwen

Worstel je zelf met seks en denk jij dat je hulp nodig hebt? Rebind wil je helpen om te werken naar een gezond seksueel verlangen, waarin jij jezelf met jouw wensen en verlangens kent. Niet iedereen die worstelt met seks is seksverslaafd. Wil je weten welke invloed seks op jou heeft, doe dan onze basistest. Ben je hierdoor geraakt dan willen wij je verder helpen bij het doorgronden van jouw gedrag, jouw triggers en hoe je er een stokje voor kunt steken. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Heb jij een partner met seksverslaving en wil je daarover doorpraten? Dit kan samen met je partner of alleen.

Praktisch

De hulpverlening voor vrouwen vindt plaats in Zwolle.
Woon je in Zwolle? In principe voeren we het eerste gesprek bij jou thuis. De vervolggesprekken kunnen op een andere locatie plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur hierin.
Ook de gesprekslocatie op Urk hoort tot de mogelijkheden.

Informeer naar de mogelijkheden en geef je voorkeur aan

Neem contact op met Caroline

Ben ik seksverslaafd? E-book: van inzicht tot verandering Hulp ook anoniem en online Rebind heeft ervaring op gebied van seksverslaving bij mannen en vrouwen